Kasım ayında açılışı yapılan Beykoz Diriliş Başkanları Derneği yerel basın ile bir araya geldi.
Kasım ayında açılışı yapılan Beykoz Diriliş Başkanları Derneği yerel basın ile bir araya geldi. Dernek binasında gerçekleştirilen kahvaltılı toplantıya Diriliş Başkanları Beykoz İlçe Başkanı Recep Halil Gültekin, Diriliş Başkanları Beykoz İlçe Kadın Kolları Başkanı Aynur Kaya ve yönetim kurulu üyeleri ile yerel basın temsilcileri katıldı.
Düzenledikleri kahvaltılı tanışma toplantısında derneğin amacı, idealleri ve misyonu hakkında bilgilendirme yapan Diriliş Başkanları Beykoz İlçe Başkanı Recep Halil Gültekin, açılışı sonrasında orta vadede hedefleri hakkında basın mensuplarına şu açıklamaları yaptı;
Beykoz’da bin üyemiz var
Diriliş Başkanları Derneği 01.11.2015 tarihinde Ankara merkezli olmak üzere Genel Başkan Uluslararası Tahkim Kurulu Hakimi Hasan Türksel tarafından kurulmuştur. Kuruluşu itibariyle kısa bir süre olmasına rağmen, derneğimiz 27 Ülke ,71 il ve 148 ilçede temsilciliğini açarak dünya genelinde takriben iki buçuk milyon üye sayısına ulaşmıştır. Beykoz genelinde ise yaklaşık olarak 1000 üyemiz mevcuttur.
Eğitimde sondan üçüncü sıradayız
Beykoz genelinde biliyoruzki birçok sorunumuz var. Bu doğrultuda Resmi makamlardan alınan verilere göre Beykoz 45 mahalleden oluşan ve 249.727 nüfusa sahip bir ilçedir. Beykozumuzda 173 cami,75 Kur-an Kursu, 184 okul,941 derslik ve 42 bin 140 öğrencimiz vardır. Diğer yandan Beykoz genelinde yapılan hayvancılık faaliyetlerine bakıldığında 4250 büyükbaş, 4000 küçükbaş, 5000 kümes hayvanı ve 12000 kovan arı mevcuttur. İlçemizdeki sağlık kuruluşlarıyla yapılan görüşmelerde en çok ölümlerin kanser nedeniyle olduğunu öğrendik ve devamında adliyeleri dolaşarak Beykozumuzda boşanmaların arttığı ve uyuşturucu maddelerden kaynaklanan suç oranlarının giderek yükseldiğini tespit ettik. Son olarak ta eğitim konusuna değinelim dedik, ne yazık ki Beykozumuz YGS’de İstanbul genelinde sondan üçüncü sıradadır. Böylece ilk olarak tespitlerle Beykoz’un fotoğrafını çektik.
Beykoz Türkiye Cumhuriyeti Devleti toprağı değilmi?
Fabrikalarımızı kapatmışlar, tabi bizim o zamanki büyüklerimiz alternatifini düşünmemişler bir şey kapanmadan önce alternatifi yapılması lazım ve ondan sonra kapatılması lazım, büyüklerimiz bize böyle bir ortam bıraktılar biz onları kınıyoruz, siyasileri STK’ları kim varsa bize böyle bir Beykoz’u bıraktıkları için onları kınıyoruz buna Rahmetli Babamda dahil olmak üzere. Biz bir Beykozlu olarak bunları hak etmiyoruz. Bugün, bakın boğaza iki tarafı vardır bir karşı tarafı bir de bu tarafı bir kuzey girişi vardır birde güney girişi vardır. Karşı tarafta gayet kibar beyefendi insanlar yaşıyor evlerini yapmışlar iş yerlerini kurmuşlar her gün de görüyorum buradan üzülüyorum diyorum ki bu taraf Türkiye Cumhuriyeti Devleti toprağı değil mi diye sorguluyorum kendimi.
Kaç tane Beykozlu çalışmalara müdahil
Ben 50 yaşındayım bunları nasıl çözeriz diye buradaki mühendis, mimar ve doktor arkadaşlarımızla bir araya geldik, kimyasalla beslenen bir nesil olmaması için neler yapabiliriz diye bir empati yaptık ve bölgemizde 45 tane mahalle var bu 45 mahallenin içinde önceden köy statüsünde olan daha sonra mahalle statüsüne geçen mahalleler var, biz bu bölgelerde organik tarım yapabilir miyiz diye araştırdık ve yapabiliriz cevabını aldık Eğitim düzeyinde de idealist öğretmenler ve müdürler istiyoruz. Beykoz YGS’de sondan 3.’isek burada başarı yoktur. Bizim idealimiz Allah (c.c) nasip kısmet ederse, 2016-2017 Eğitim ve Öğretim yılında üniversite sınavlarında ilk 10’un içerisinde Beykozlu gençlerimizin olmasını istiyoruz. Beykoz’dan bilim adamları çıksın istiyoruz, Beykoz’dan neden Nobel Bilim ödülünü alan biri çıkmasın! Affedersiniz bizim makûs tarihimiz uyuşturucusu bol olan bir yer olmaktansa, Beykoz Bilim Adamıyla meşhur olsun biz bu anlamda Beykoz’daki STK’ların, siyasi partilerin daha ciddi daha radikal çözümler bulmasını istiyoruz. Yerel basınla beraber çünkü basın yani sizler konuyu daha iyi biliyorsunuz, mesela Beykoz da imar çalışması yapılıyor acaba bizim kaç tane Beykozlu mühendisimiz bu söz konusu çalışmalara müdahil, acı bir gerçek. Benim oturduğum bölgenin imarı yapılıyor, bizden kimse yok ama herkes var, ayıp. Bir nesil var başarı var mı yok, mühendis çıkaramamışız, mimar çıkaramamışız ama çıkardıklarımız da var işte burada fakat işsiz. Onlar nerden geldi, biz de Beykozlu eleman var neden kullanmıyorsunuz, kullanmama sebebiniz ne diye sorular, sorarız.
Kimse mikro milliyetçilik yapmasın
Biz Beykozluyuz, Beykozlu olgusunu vurmak mecburiyetindeyiz. Çünkü Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v)’nın Veda Hutbesinde kavmiyetçiliği kaldırdım vurgusu doğrultusunda buralarda kimse mikro milliyetçilik yapmasın, biz Beykozluyuz. Ben bugün köyümde bir ilde yada bir ilçede Beykozlu Derneği göremiyorsam karşılığı olmayan birşeyi Beykoz’da istemiyoruz. Yani Rize’de, Ordu’da Beykozlu Derneği görmedim. Kastamonu’da Ardahan’da görmedim. Karşılığı olmayan bir şeyi bizde Beykoz’da istemiyoruz.
İlçe Başkanı Recep Hali Gültekin konuşmasının ardından Diriliş Başkanları Beykoz İlçe Kadın Kolları Başkanı Aynur Kaya ilçe genelinde ve dünya genelindeki çalışmalardan bahsederek konuşmalar tamamlandı.
Sonrasında, toplantıya katılan basın mensupları soru cevap şeklinde sohbet devam edip çekilen hatıra fotoğrafı ile sonlandırıldı.